Customer Feedback
Feedback Analytics
 

Enzymen

Gerstebladeren bevatten talloze enzymen. Enzymen zijn essentieel voor alle biochemische reacties die plaatsvinden in ons lichaam. Ze beschermen tegen vrije radicalen en versnellen de celvernieuwing.

Van de 3000 verschillende enzymen die in ons lichaam zijn gelokaliseerd, komen de meeste via vers, rauw voedsel ons lichaam binnen.
Een heel belangrijk en zeldzaam enzym is SOD (super oxide dismutase) omdat het een zeer krachtige antioxidant is. Het is in staat vrije radicalen uit te schakelen. Vooral de vrije radicaal ‘superoxide’ wordt verantwoordelijk geacht voor de afbraak van slijmvliesvocht wat leidt tot ontstekingsreacties in de gewrichten.
Tegenwoordig wordt er veel klinisch onderzoek gedaan naar de werking van SOD in relatie tot artritis, bursitis en jicht.
Er wordt ook een verband gelegd tussen een lage SOD waarde met cataract en andere ouderdomsziekten.

Enzymen zijn hittegevoelig en worden dus niet gevonden in bewerkt en verwarmd voedsel.
 

terug

terug naar informatie gerstegras