Levensstijl

Het onderhouden van een gezond gewicht is een grote stap in de goede richting naar een gezond leven. Een gezond gewicht zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal functioneert, voorkomt het begin van ziekten, verbetert je stemming en verhoogt energie.

Cellen vormen samen organen, welke tesamen weer lichaamssystemen vormen. Net als een gebouw dat een goede fundering nodig heeft, zo heeft ons lichaam sterke cellen nodig als basis voor een gezond lichaam.
Het gezond houden van onze cellen is een kwestie van je houden aan de 5 gezondheidsregels voor gezonde cellen.Het Nederlands Voedingscentrum adviseert ons om gevarieerd en gezond te eten. Als maatstaf wordt genomen:2 ons groente en 2 stuks fruit per dag. Als dat je lukt, zou je geen voedingssupplementen nodig hebben, omdat je alle noodzakelijke vitamines en mineralen in voldoende mate binnenkrijgt.
De vraag is echter, naast het feit dat veel Nederlanders niet eleesverderens toekomen aan 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag, of deze maatstaf inderdaad toereikend is.