Customer Feedback
Feedback Analytics
 

vitamine K

terug

terug naar veelgestelde vragen

Gerstegras bevat veel vitamine K, wat de bloedstolling stimuleert. Geeft dat problemen als ik bloedverdunners gebruik?

Vitamine K is essentieel voor een gezonde botdichtheid. Het kan dus helpen tegen osteoporose en een heupfractuur voorkomen. Ook heeft het invloed op de slagaders, kan het de bloedsuikerspiegel reguleren en helpt het om verkalking van aderen te voorkomen.

Daarnaast is het algemeen bekend dat vitamine K nodig is voor onze bloedstolling. Mensen die antistollingsmiddelen gebruiken moeten goed letten op de dosering vitamine K in supplementen. Een te grote hoeveelheid vitamine K kan de werkzaamheid van het antistollingsmiddel verminderen. Er moet een evenwicht zijn tussen de werking van antistollingsmiddelen en die van vitamine K. Uit recent onderzoek aan de Universiteit van Maastricht blijkt dat te hoge doses vitamine K uit supplementen dit evenwicht kan verstoren.

Echter, het eten van vitamine K-rijke groente is geen probleem. Slechts 10-30% van de vitamine K hieruit wordt opgenomen in het lichaam.

De ADH van vitamine K is vastgesteld op 80 microgram (zie onderstaande tabel). Als u een gemiddelde dosis van 5 gram BarleyLife per dag zou nemen, zou u precies de juiste hoeveelheid vitamine K binnenkrijgen. Leafgreans bevat bijna 2 maal zoveel vitamine K als BarleyLife. Bij een inname van de aanbevolen dagelijkse dosis van 3 gram leafgreens zou u dus een dubbele hoeveelheid vitamine K binnenkrijgen. Echter, als u er rekening mee houdt dat maar 10 – 30% daadwerkelijk wordt opgenomen in het lichaam, moet dit geen probleem zijn.

tabel BL en LG
leafgreens_2
BarleyLife-powder_4
BarleyLife-powder_4
leafgreens_2

LeafGreens vergeleken met BarleyLife